7 Şubat 2009 Cumartesi

kaka


kaka da ronaldo gibi çok iyi bir oyuncudur. ve ikisi aynı takımda birleşse o takımı kimin yenebileceğini düşünemiyorum bile hadi barcelona diyelim ama ronaldinho da yaşlandı
artık bilemiyorum artık kim yener durun şurada bir şaka patlatayım artık bu takımı kim
yener Hande YENER!!! kaka nın gerçek ismini bilmeyeniniz varmı yoksa söyleyeyim

ricardo izecson dos santos leite kaka

4 Şubat 2009 Çarşamba

lions kulübü


benim babam bir lions kulübü üyesi ve bundan çok memnun bende burada oldukça lions toplantısına babam benide götürür. bende oradan memnunum çok güzel bir kulüp orası
babam oranın 25 yıldır üyesi ve dediğim gibi çok memnun lions kulübünün yaptığı faaliyetler ağzınızı açar öylede kalırsınız orası çok yardım sever ve çok fedakar bir kulüp bolluca çocuk köyü diye bir yer ne kim bilir ne kim sorar şimdilik o çocuklar veya gençler hatta bebekler onlar hakkında yazmak istemiyorum benim babamlar o köye gitmişler babamlar gittiklerinde babamın kucağına 2 yaşında bir kız çocuğu atlamış ve kucağından inmemiş babam da indirmemiş zaten hemen başka birine gitse ya ağlıyor yada babamı istiyormuş. babam ona yemek yedirirken oda babama birer birer pirinç taneleri veriyormuş eee babamda ne yapsınyiyor tabi size dediğim gibi o kulüp çok iyi bir kulüp bence o köye gittikleri için sevap kazanmış olabilirler ama Allah'ın işine karışılmaz. buradan bütün mecidiye lions kulübü üyelerine saygı ve sevgilerimi göndermek istiyorum ve bende ilk önce leo sonrada bir lions kulübü üyesi olmak isterim

2 Şubat 2009 Pazartesi

resimlerle beşiktaş jimnastik kulübü







barış manço

Git ve: kullan, ara
Barış Manço [büyük usta]

Genel bilgiler
Doğum adı Barış Manço
Doğum 2 Ocak 1943
İstanbul, Türkiye
Ölüm 31 ocak 1999
İstanbul, Türkiye
Tarz(lar) Pop
Anadolu rock
rock
Meslek(ler) Müzisyen, şarkıcı, besteci, aranjör, söz yazarı, gezgin, TV program yapımcısı
Çalgı(lar) Vokal, perküsyon
Etkin yıllar 1962-1999

1 Şubat 2009 Pazar

en sevdiğim şarkılardan biri daha




GRUP KORİDOR
SENİN O GÖZLERİN VAR YA

adaşım olan şair can yücel (can baba)

Can Yücel, 1926'da İstanbul'da doğdu.Hasan Ali Yücel’in oğludur.

Ankara ve Cambridge üniversitelerinde Latince ve Yunanca okudu. Çeşitli elçiliklerde çevirmenlik, Londra’da BBC’nin Türkçe bölümünde spikerlik yaptı.

Askerliğini Kore’de yaptı. 1958’de Türkiye’ye döndükten sonra bir süre Bodrum’da turist rehberi olarak çalıştı. Ardından bağımsız çevirmen ve şair olarak yaşamını İstanbul’da sürdürdü. 1956 yılında Güler Yücel ile evlendi. Bu evlilikten iki kızı (Güzel ve Su) ve bir oğlu (Hasan) oldu.

Son yıllarında Datça’ya yerleşti ve her hafta Leman, her ay Öküz dergilerinde yazıları ve şiirleri yayımlandı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`e hakaretten yargılanan Yücel, 18 Nisan seçimlerinde ÖDP`nin İzmir 1. sıra milletvekili adayı oldu. 12 Ağustos 1999 gecesi ölen şair, çok sevdiği günebakan çiçekleriyle uğurlanarak Datça'ya gömüldü.

Yazarlığı [değiştir]

Can Yücel, 1945-1965 yılları arasında `Yenilikler`, `Beraber`, `Seçilmiş Hikayeler`, `Dost`, `Sosyal Adalet`, `Şiir Sanatı`, `Dönem`,`Ant`, `İmece` ve `Papirüs` adlı dergilerde yazdı. Daha sonraları `Yeni Dergi`, ‘Birikim`, `Sanat Emeği`, `Yazko Edebiyat` ve `Yeni Düşün` dergilerinde yayımladığı şiir, yazı ve çeviri şiirleri ile tanınan Yücel, 1965`ten sonra siyasal konularda da ürün verdi. 12 Mart 1971 döneminde Che Guevara ve Mao'dan çeviriler yaptığı gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkum oldu. 1974’de çıkarılan genel afla dışarı çıktı. Dışarı çıkışının ardından hapiste yazdığı Bir Siyasinin Şiirleri adlı kitabını yayımladı. 12 Eylül 1980 sonrasında müstehcen olduğu iddiasıyla "Rengahenk" adlı kitabı toplatıldı.

1962'de İngiltere'deyken, 1709 yılından kalma, Latin harfleriyle taş baskısı olarak basılmış bir Türkçe dilbilgisi kitabı bulması geniş yankı uyandırdı.

Şiirlerinde argo ve müstehcen sözlere çok sık yer veren, bu nedenle zaman zaman dikkatleri üzerine çekip koğuşturmaya uğrayan Yücel, ilk şiirlerini 1950 yılında `Yazma` adlı kitapta toplamıştır.

Can Yücel, taşlama ve toplumsal duyarlılığın ağır bastığı şiirlerinde, yalın dili ve buluşları ile dikkati çekti. Can Yücel'in ilham kaynakları ve şiirlerinin konuları; doğa, insanlar, olaylar, kavramlar, heyecanlar, duyumlar ve duygulardır. Şiirlerinin çoğunda sevdiği insanlar vardır. 'Maaile' şairin kitaplarından birine koyduğu bir ad. Can Yücel için ailesi çok önemlidir: eşi, çocukları torunları, babası.. Bu insanlarla olan sevgi dolu yaşamı şiirlerine yansımıştır. 'Küçük Kızım Su'ya', 'Güzel'e', 'Yeni Hasan'a Yolluk', 'Hayatta Ben En çok Babamı Sevdim' bu sevgi şiirlerinden bazılarıdır.

Can Yücel ayrıca Lorca, Shakespeare, Brecht gibi ünlü yazarların oyunlarından çeviriler yaptı. Shakespeare çevirileri (Hamlet, Fırtına, Bir Yaz Gecesi Rüyası) aslına tam olarak bağlı kalmasa da son derece başarılıdır. Shakespeare'in ünlü 'to be or not to be' sözünü 'bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin' şeklinde Türkçeleştirmiştir. 1959'da ilk baskısı yayımlanan 'Her Boydan' adlı kitabında dünya şairlerinin şiirlerini serbest ama çok başarılı bir biçimde Türkçeye çevirmiştir.


Can Yücel'in Datça'daki evinin bahçesinde, üzerinde imzasının bulunduğu taş.

böylesiye bir adaşım olduğundan çok mutluyum NOT:bu yazıyı vikipedi' den aldım

ATATÜRK


buraya da kendi yazımı eklemek istiyorum. bence atatürk gibi bir insan 100 yılda bir değil 1000 yılda bile zor gelen insanlardan biridir ve o paha biçilemez bir insandır.çünkü o bizim ATAMIZDIR..

denizler altında 20.000 fersah 2


denizler altında 20.000 fersah kitabını hepiniz bilirsiniz. geçen gün halamla kitap almaya gittiğimde bir kitap gördüm ve aldım adı: DENİZLER ALTINDA 20.000 FERSAH 2'ydi. fersahın anlamını bilmeyenler için yazıyorum..

Fersah
: 12.000 adıma veya 4 saatlik yola denk geldiği kabul edilen eski ölçü birimidir.

Denizcilikte kullanılan eski Türk gemicilerinin kullandığı fakat günümüzde pek kullanılmayan 3 deniz miline eşit uzaklık birimi. Yaklaşık olarak 5685 metreye eşittir.

live is life


bu şarkıyı sınıftaki kızlar için siteme yükledim. onlar bu şarkıyla birinci olduğu için buradan da onları tebrik ediyorum opus - live is life

ramiz


ramiz'in en iyi ve en güzel parçalarından biridir rap kraliçe. bunu izleyin!!!

en popüler telefon

bana göre türkiyede son bir sene içerisinde çıkan ve bazı kişiler için çok ve bazı kişiler için de az para edebilir ama gelişmiş teknolojiye sahiptir ve size bu telefon ile ilgili bir anımı anlatayım benim bir akrabamda bu telefondan vardı ve ben kullanmak istedim o da verdi gerideki satırlarda söylediğim gibi çok ileri teknolojiye sahip olduğunu oradan anladım birinin resmini çekip ona estetik yapabilirsiniz ve belleği çok iyidir almak isteyeniniz varsa tavsiye ederim bence en popüler telefon Iphone

c. ronaldo

c. ronaldo bence dünyanın en iyi ve en çok sevilen oyuncularından biridir. ben bir ronaldo hayranıyım. bilgisayarımda ronaldo resimleri tahmininizden çok bulunabilir. neyse lafı uzatmıyım ben bir c. ronaldo HAYRANIYIM!!!